Doe mee met dit leuke tekst-experiment

By 11 januari 2016Marketing, Taal
Tekst-experiment

Je hebt vast nog niet zo vaak een tekst-experiment gedaan. En dat terwijl het hartstikke leuk is om te doen. Juist omdat het je helpt op een andere manier naar tekst te kijken.

Geen goed of fout

Wat gaan we doen? Nou, op de eerste plaats vooral lezen. Via onderstaande link kom je terecht op de site van Survey Monkey. Daar lees je een aantal vragen over vijf zinnetjes. Niet zomaar zinnetjes, maar zinnen van echte bedrijven die proberen jou als potentiële klant naar hun winkel of website te lokken omdat het sale is. Lees deze zinnen, laat ze kort op je inwerken en beantwoord dan de vragen. Het gaat hierbij puur om jouw oordeel, er is geen goed of fout.

Persoonlijke top 5

Het experimentele gedeelte van deze test zit ‘em in het feit dat jij moet aangeven van welk bedrijf de zin komt en of je vindt dat de zin wel of niet duidelijk in de taal van het bedrijf is geschreven (dat kun je eventueel bepalen aan de hand van deze TAALchecklist). Tot slot mag je een persoonlijke top 5 maken: welke zinnen zijn volgens jou de meest geslaagde voorbeelden van tekst geschreven in de taal van het bedrijf?

In mijn volgende blogpost ga ik in op de uitkomst van dit onderzoek.

Het tekst-experiment

Hier is de link naar de test. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! Hartelijk bedankt alvast dat je meedoet met het tekst-experiment van Leap Translations.

Leave a Reply