Hoe ik tijdens Love for Life de liefde van mijn leven vond

Leap Translations_Love for life

Zondagmorgen, even voor tienen. De dag is begonnen alsof het al zomer is, met volop zon en een verkoelend briesje. Vandaag bezoek ik de eerste editie van Love for Life, een event in de Utrechtse Jaarbeurs, voor mensen die op een bewuste manier van het leven willen genieten.

Relaxed en inspirerend

Ik fiets de lange oprijlaan op naar de Jaarbeurshallen en zie daar de eerste bezoekers al wandelen. Vooral vrouwen, twintigers en dertigers. Sommige net als ik sportief gekleed, andere in een zomers rokje of jurkje. Als het lukt, wil ik proberen mee te doen met een van de yogaworkshops. Maar als dat niet lukt, ook goed. Het moet vooral een relaxte en inspirerende dag worden, vandaag geen gehaast voor mij. Ik wil meedoen aan de workshop waarvoor ik me heb ingeschreven (met de nieuwsgierig makende titel ‘Té bescheiden of té bitchy? Ontdek wie je echt bent), wat lezingen bezoeken en daarnaast vooral sfeer proeven. En food uiteraard.

Leap Translations_WorkshopHip café

Wat opvalt bij binnenkomst, is de gezellige, haast kneuterige aankleding waardoor de entree van de enorme beurshal de uitstraling krijgt van een hip café. Er zijn zitjes en hoekjes gemaakt waar je met elkaar kunt kletsen en wat kunt eten, er liggen kleedjes op de tafels en kussens op de banken. Wie wil, kan lekker buiten op het terras gaan loungen. Ik haal een verse jus d’orange en plof neer op een grote poef. Het wordt steeds drukker en bij de stands verderop komt er steeds meer actie. Ook ik ben er klaar voor.

Behulpzaam

Een levensechte atletiekbaan is als een rode loper is uitgerold over de beursvloer, wat uitnodigt om een kijkje te gaan nemen. Mijn workshop gaat zo beginnen, maar ik zie op de plattegrond niet zo snel waar ik moet zijn. Een behulpzame medewerker wijst me de weg en dan heb ik het zo gevonden. Marieke Huisman van Impact vanuit kracht gaat ons als deelnemers laten ervaren hoe bescheiden of bitchy we zijn.

I love bitches

Mariekes boodschap is dat introverte vrouwen zich in hun werk vaak té bescheiden opstellen (uh-huh) en extraverte vrouwen vaak té bitchy (úh-huh!). Dit werkt niet alleen belemmerend voor henzelf, maar ook voor de organisaties waarin ze werken. De kunst is om de kracht van je eigen karakter en dat van de ander te zien en erkennen. En om elkaar vervolgens vanuit die kracht verder te helpen. Organisaties die hiervoor openstaan en deze wisselwerking tussen de verschillende karakters stimuleren, benutten het potentieel van al hun mensen en zullen daardoor succesvoller zijn. Een interessante visie, die ik ook in mijn eigen samenwerking met anderen kan toepassen. I love bitches! (Voortaan…)

Leap Translations_Love for lifeZij proeven het verschil toch niet

Na dit uurtje hersengymnastiek ben ik toe aan een moment in mezelf. Ik struin de boekenmarkt op en geef mijn ogen de kost. Dan zie ik vanuit mijn ooghoek een foodkraampje met een vrolijke groene smiley. Als kritische consument wil ik daar graag meer van weten. Miriam Bouwens van Food2Smile is nog maar net aan het vertellen als ik op slag enthousiast ben. Food2Smile levert niet alleen een superleuk bootcampspel, maar ook snoepgoed en snacks zonder toegevoegde suikers, rode E-nummers of overbodige vetten. En dat is precies waar ik als moeder van twee opgroeiende kinderen behoefte aan heb (zij proeven het verschil toch niet – snoep is snoep). Zeker als zij straks naar de middelbare school gaan. Miriam vertelt dat steeds meer scholen, maar bijvoorbeeld ook dierentuinen en zelfs een grote supermarkt, het belang zien van verantwoord snoepen en snacken. Wauw, dat is goed om te horen!

Lekker voordelig

Ik wil mijn kinderen thuis alvast laten proeven wat dat is, verantwoord snoepen en snacken, dus ik beloof Miriam dat ik aan het eind van de dag een goedgevulde tas met producten kom kopen. Als beursbezoeker kan dat ook nog eens lekker voordelig, dat scheelt. Nu moet ik gauw door naar de lezing van Danielle Zeeman van Succesmama.

Leap Translations_Geluk is leren dansen met het levenEnergiek als een jong ding

Deze positieve denker heb ik eerder dit jaar al in actie gezien tijdens de lancering van haar boek Geluk is leren dansen met het leven, dus ik weet dat ik straks energiek als een jong ding de zaal weer uitkom. Danielle laat haar publiek ervaren wat het met je doet als je vanuit je kracht kijkt naar jezelf en je situatie. En wat het met je doet als je een stapje verder gaat en bewust afscheid neemt van patronen of angsten die niet meer voor je werken. Ook vandaag heeft ze Chakra Businesscoach Sabine van Dijk meegenomen, die ons trakteert op een meditatie-healing waarbij we onze angsten mogen offeren aan het vuur.

Er gebeurt iets heel anders

Na haar lezing mag ik de kracht van Danielles verhaal ook op een heel persoonlijk niveau ervaren. Ik wil haar graag interviewen over het thema van vandaag, Love for life. Maar er gebeurt iets heel anders tijdens ons gesprek. Als ik haar toevertrouw waarom zij een voorbeeld voor me is, vraagt ze of ik mijn persoonlijke verhaal met haar wil delen. Ik vertel haar dat ik door bepaalde nare ervaringen in het verleden moeite heb om nu als mens en als ondernemer zichtbaar te zijn, niet alleen online maar ook in het echte leven. Danielle luistert naar me, troost me als ze mijn tranen ziet en nodigt me uit om die levensgrote angst van mij stapje voor stapje los te laten, omdat ook ik zichtbaar mag zijn en kan zijn.

Dat is voor mij Love for Life

Na de warme knuffel waarmee we afscheid nemen, ben ik stil. Ik ben stil van wat er net is gebeurd. Tijdens Love for life, een groot evenement waar massa’s bezoekers rondlopen. Daar heb ik mezelf laten zien op mijn kwetsbaarst, te midden van honderden mensen. Het voelt alsof ik de liefde van mijn leven heb hervonden. De liefde voor mezelf. Je mag er zijn, waar je ook bent. Dat is voor mij Love for Life.

Leave a Reply